tiistai 16. heinäkuuta 2013

Avajaistunnelmia.Hei. Pääsponsori tässä. Tänään raporttini käsittää lähinnä kuvallista materiaalia filmifestivaalien avajaistunnelmista. Loppuviikosta kerron lisää siitä, miten tiluksen ensimmäinen elävän kuvan juhla sitten lopulta meni. Nyt olemme vasta alussa. VIP-vieraat löylyttelevät parasta aikaa rannassa, ja minä toteutan Festivaalipuheenjohtajan toivetta, eli dokumentoin.Emme ehtineet tarrarullata kissankarvoja pois työtakista.

Järistysmiehellä jäi alkuun vähän luppoaikaa, sillä festivaaliyleisö unohtui nautiskelemaan kesämatkailusta Virtain laivarannan terassille.Auto kun saapui, niin Pääsponsorilla ja Festivaalipuheenjohtajalla oli jo vähän pissahätä. Järistysmies hoiti osuutensa hienosti, eikä päästänyt festivaalialueelle ketään ilman identiteettipapereita.Asianmukaiset informaatiot tarkkoine päiväohjelmineen ovat yleisölle esillä päärakennuksen terassilla.Meillä on onneksi innokas festivaalivapaaehtoistyöntekijä, joka hoiti vieraiden vastaanoton. Hänelle myönnettiin VIP-passi, koska on niin työteliäs ja sellainen henkilö kannattaa aina pitää tyytyväisenä.


Olemme pyrkineet ylläpitämään suomalaisia festivaaliperinteitä:


Minua Pääsponsorina vähän jännitti pitää avajaisjuhlapuhetta. Onneksi oli simultaanitulkkaus ranskaksi vieressä, niin ei tarvinnut omassa ilmaisussani ottaa huomioon kansainvälisiä festivaalivieraita. Juhlallisuudet pidettiin Kulttuuriaitan Matineapatiolla. Juuri silloin ei satanut. Näin Pääsponsorina toivon yhteistyökumppaniltani Sääherralta suopeutta ja aurinkoista, tyyntä läsnäoloa näillä festivaaleilla. 


3 kommenttia:

 1. Maltan tuskin odottaa festivaaliraportin loppuja osia!

  VastaaPoista
 2. Voi ku taas on niin hauskan kuuloonen irea. Ei tuu itte ikänä eres mietittyä mitää piristystä. Sitä vain mennä möllötellähän päivästä toisehen suupielet alahappäin. Onnia ja menestystä festivaaliille!

  VastaaPoista
 3. Jestas sentään, mitkä puitteet! Jos tuolla ei festarivieraat viihdy, niin ei sitten missään!

  Loppuraporttia myös odotellen :)

  VastaaPoista