lauantai 6. joulukuuta 2014

Hyvää itsenäisyyspäivää!Tulin vain toivottamaan pikaisesti teille hyvät ystävät lokoisaa pyhää, jonka meille tarjoaa tämä itsenäisyyspäivä. Ensi vuonna se osuukin vissiin sunnuntaille, joten nautitaan nyt. Minä räpsäisin pari tunnelmakuvaa ihan vain pokkarikameralla, kun kunnon aparaatista on akku loppu ja piti nyt heti saada toteuttaa itseäni, kun tulitte mieleen. Yhtä tuhnuisia ovat kuvani kuin on sääkin. Emäntäkin on pikkuisen ryytynyt kun on vielä työviikosta väsy.

Eilen kun töiden jälkeen tapasin pari ystävää pitkästä aikaa, niin toisen ensikommentti oli, että miten sinä näytät noin ryvettyneeltä. Kamalaa. Kehtaako tässä tänäänkään ihmisten ilmoille lähteä vaikka on kutsuttu. Syytän pientä flunssaa, jota minulla ei tällä kerralla ole oikein ollut aikaa sairastaa levolla pois. Voin vaikka olla pikkuisen marttyyrikin. Ei vaiskaan, ärsyttää ihmiset jotka korostavat sitä miten sairaina raatavat. On aikuisen ihmisen itsenäisellä omalla vastuulla pitää itsestään huolta, turha ruikuttaa jos ei osaa, ja sillä siisti.

Ja ehdinhän minä tässä vielä ennen illanviettoa halutessani köllötellä, ihan on mukavan rauhallinen koti. Apulainenkin ilmaantui eilen illalla käymään ja vetelee tuolla vielä kodikkaasti sikeitä, vaikka puolen tunnin päästä tulee iltapäivä. Enkä minäkään tästä kyllä aio minnekään lenkille lähteä, vaikka toisaalta tuo tuollainen tuhnusää tekee kyllä hyvää hipiälle ja saattaisi meikäläisen ilmiasu raikastuakin pienen happihyppelyn tuloksena. Ehkä päiväsauna ajaisi saman asian?


Toivottavasti teillä on siellä yhtä leppoisaa! 

Illalla pääsee sitten arvostelemaan linnan juhlien pukuja. Kyllä siinä tulee itselle aina niin tyylikäs olo vaikka olisi mitkä retkut päällä. 

Tällä viikolla juttelin töissä nuorison kanssa itsenäisyydestä ja siihen liittyvä aiheskaala oli laaja. Käytiin Venäjät ja Lapin sodat, leipäjonot ja laitokset. Pohdittiin sitä, miten tämä nuori sukupolvi on saanut syntyä "valmiiseen maahan" ja sitä, olisiko erilaista jos Suomi ei olisi itsenäinen valtio. Minä en ole kovin kiinnostunut politiikasta, mutta sitäkin sivuttiin. Sananvapautta ja sensellaistakin käsiteltiin.

Vähän epäselväksi jäi, jaetaanko linnan juhlien loput ruoat köyhille. Puolen tunnin päästä alkaa Hakaniemen torilla Hurstin järjestämä itsenäisyysruokailu, ei ne voileipäkakkujen jämät ainakaan sinne ehdi. Kyllä tämä kontrasti jotenkin ehkä painaa mieltä, vaikka nuorisolle vähän itse presidentin kekkereitä puolustinkin. Selitin, että onhan se esimerkiksi hyvä tapa saada tärkeille asioille näkyvyyttä - siis sillä että ketä linnaan kutsutaan ja sillä tavalla.

Jännä nähdä, minkälaiset keskustelut tänä iltana ystävien kanssa syntyy. Meillä on joskus ajatuksissa ja mielipiteissä vähän hajontaa, ja sehän tästä elämästä varsin mielenkiintoista ja kivaa tekeekin. Kyllä olisi tylsää, jos kaikki vain keskenämme hymisteltäisiin ja nyökyteltäisiin yksimielisyyttämme.

Ei minulla oikeastaan ollut muuta mielessä nyt. Hyvää itsenäisyyspäivää sinne ruudun taakse, ystävä!


6 kommenttia:

 1. Apulainen on ilmeisesti alakuvassa:) Hyvää itsernäisyyspäivää

  VastaaPoista
 2. Oikein hyvää itsenäisyyspäivää ja hauskaa, mielipiderikasta iltaa!

  VastaaPoista
 3. Kiintoisaa luettavaa. Meillä mietittiin taimitarhalla (=töissä) mitä tarkoittakaan "maa kallis isien".
  Onneksi saa tätä juhlaa viettää kukin tavallaan. Minä sulatan yöpaitaan sonnustautuneena tortillajauhelihaa höyrykattilassa, mietin miten puetaan joulujuhlaan kuuset, tähdet, tontut ja enkelit... ja tarvitaanko monien kansallisuuksien taimitarhalla Maria ja Joosef? Onneksi en päätä sitä yksin. Työnjako kotona on täysin selvillä, kuka mitäkin ennättää tehdä ennen linnanjuhlia. Aika vaivatonta juhlintaa meillä täällä. Hyvää itsenäisyyspäivää sinne.

  VastaaPoista
 4. Mikä kumma koukku siinä oikein piilee, että jaksaa tuijottaa ihmisten kättelyitä toista tuntia? Nyt onneksi netin kautta oli mahdollisuus keskittyä pukuosioon ja skipata ne ehkä vähän tylsät osuudet (=ihmiset ja puvut)! Mutta onhan tuo aika omituinen perinne kuitenkin, kättelyiden tuijottaminen tv:sta! Ja joka vuosi ne on pakko katsoa.

  Oikein mukavaa itsenäisyyspäivää! :)

  VastaaPoista
 5. Mä en muista ikänä kattoneheni linnan juhulia. (Kattelen ne tantus sitte leherestä.) Sen sijahan katton melekeen joka vuosi Tuntemattoman sotilahan. Niin tänäki vuonna.

  VastaaPoista
 6. Hurmu kuva tuo alimmainen!

  Meillä on ystäväpiirissä tapana kokoontua kaupunkilaisystävän luo itsenäisyyspäivänä syömään ja katsomaan linnan juhlia. Siis ainoa kerta vuodessa kun katson telkkaria, ja sitten se on sitä kättelemistä. Enhän minä edes tunnista niitä julkkiksia. Porukalla se on hassu perinne, mutta ei sitä varmaan yksin tulisi katsottua.

  Toivottavasti olet saanut levätä flunssan pois!

  VastaaPoista