sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Mökillä glögilläRantasaunalla oli kesän jälkiä vielä vaikka kuinka paljon. Hyttyskiekura oli saanut erikoisen homeen pinnalleen ja uimapatjasta oli ilma valunut pois. Joten tuli siinä ymmärrettyä, että kesäillanvietoista on jo melko pitkä tovi aikaa.

Lauantaina puhalsi pohjoistuuli. Ihan paikallaan ei voinut siis ulkona oleskella. Lämpimällä tai tyynellä säällä yleensä parkkeerataan terassille, mutta nyt se olisi ollut vähän extremeä kerrospukeutumisesta huolimatta. 

Rannassa pitää aina saada olla, joten tuli varsin inspiraatio siivota saunakamari jälleen talviseksi ajanviettotilaksi. Kun siellä viettää aikaa, on melkein puoliksi ulkona. Hengitys huuruaa, kunnes takalla ja kiukaalla on saatu sisälle vähän lämpöä. 

Kesäaikana saunakamari toimii enimmäkseen varastona. Kumikanootit säilötään sinne, että ovat valmiina lähellä rantaa melomispuuskaa varten. Nyt ne kannettiin liiteriin odottamaan.

Tuli suunniteltua ensi vuoden hommia. Varsinkin saunaremonttia. Vähän huolettaa, että riittääkö aika kaikkeen. Melkein pitäisi ottaa sapattivuosi työelämästä ja muuttaa kissojen kanssa maalle. Sauna on ykkösprojekti. Kun sitä kesällä yritettiin oikaista, niin aika vinossa on vieläkin.  Nimittäin ei mene edes löylyhuoneen ovi kunnolla kiinni. Ihan pakkasella voi olla vaikea saada hyviä löylyjä. Niin ensimmäisenä pitää sille tehdä jotain. 

Hyvä on talvi-iltoja käyttää visiointiin. Että petsaisiko sitä sitten saunan seinät ihan tummiksi ja tuleeko tiiliseinän päälle rapattu kalkki-ilme. Laajennetaanko terassia. Eteiseen joo pitkä penkki ja hylly seinästä seinään.

On muitakin projekteja. Ulkovessan laittaminen toimintakuntoon. Sitä on jo kohta tullut suunniteltua niin kauan, ettei kehtaa enää mainitakaan. Sama pätee tiiliseen rakennelmaan, josta olen haaveillut tulisijaa pihalle. Ehkä jopa kesäkeittiön aihiota. Sydäntä suorastaan.

Hyvä puuhasteluprojekti on siinäkin. Pitää vaan tilata traktorimies siirtämään  rakennelma pihan perältä keskeisemmälle paikalle. Koskaan se ei ole ollut käytössä, vaan ensi vuonna tulee siihenkin muutos, uskottelen.


Glögin äärellä kun saunakamarissa suunnittelee, niin kaikki tuntuu mahdolliselta ja remontit on melkein tehty. Työmäärää kun tarkastelee näin kauempaa, niin pieneltähän se näyttää.

Luonto se vaan vielä on talvea odottavalla kannalla. Eläimetkin olivat ihan hiljaa. Sen verran toki oli elonmerkkejä, että kiukaalle oli taas revitty hormin villoja ja rantaveden tuntumassa oli höyhenistä päätellen käyty jonkinsortin taistelu.Pakkanen tuli vasta viime yönä ja tuuli oli tyyntynyt. Järveen oli ilmestynyt jääkelmu ja joka paikka oli huurussa. Aika nättiä. Vähän niin kuin olisi ollut sisällä haalistuneessa vanhassa elokuvassa. Olisi tehnyt mieli jäädä.
Huurrekuvia tuli tietenkin napsittua sormet jäässä. Ihan kuin ilman jäähtyminen olisi tullut jotenkin yllätyksenä. Virkistävää on pakkanen kimalluksineen taas pitkästä aikaa!2 kommenttia:

  1. Välivuosi vuodenaikojen mukaan tuomia muutoksia ja luonnon tapahtumia seuraillen! Kannatetaan! Siinä ne hoituu sitten pikku remontitkin, kun ei tarvi palkkatöissä huhkia :)

    VastaaPoista