lauantai 24. joulukuuta 2011

Hyvää joulua!


Raportoin todellakin sitten teille, jos saadaan tänä jouluna se iglu tehtyä. Nyt näyttää sää vähän riskialttiilta, mutta onneksi on muuta hommaa Ryötönperällä. Ja henkilökuntaa. Neljä meitä on. Heti eilen sain rekrytoitua yhden uunin pesuun. Sinänsä sillä ei olisi ollut niin väliä, kun saatiin ystäviltä itse metsästettyä hirvenlihaa, jota haudutetaan liedellä. Kiitos! Se korvaa kinkun. Todellakin. Minä en kärsinyttä sikaa syö. Ei tule uunirumbaa, paitsi tulee sittenkin kun lupasin tehdä itse perunalaatikon.

Hän on nyt imeltymässä ja riisipuuro on keitetty huomista porkkanalaatikkoa varten. Kun sitäkin täällä haikailtiin.

Sataa. Ja tuulee. Pikkulyhdyissä ei pysynyt tuli laisinkaan. En sentään viitsinyt hermostua, kun on kumminkin joulu. Aamulla vähän hiostutti, kun lähdettiin Alavudelle. Minä olin menossa vain haudoille, mutta muu perhe halusi samalla reissulla ehdottomasti Keskiselle Tuuriin. Mahtava oli huomata, että ei ollutkaan ihmisillä ostohysteria. Hiljaista oli. Löysin vahingossa uusia paitoja töihin. 

Ajattelin naistenlehtimäisesti, että vähän niin kuin lahjoja itselle. Heh.

Kyllä täällä on jo kaikenlaista puhdetta keksitty.  On esimerkiksi yritetty tehdä perunankuorista sipsejä. Kamala käry. Unohtuivat uuniin. Puhdas kylpytakki haisi aika pahalta kun saunanraikkaana siihen kietouduin. 

Kun unohdettiin pulkka Helsinkiin, niin tuli sijoitettua kunnon puunkantoahkioon. Kyllä Tuurin Vesalta vaan löytyy.

Minä kun sitä omaa hiljaisuutta vähän kaipailin ja tuvassa oli käryhässäkkä, niin lähdin saunahommiin. Kamalan kätevä on otsalamppu liiterissä. Ja sai ilman salamaa hyvän kuvankin uudesta systeemistä. Jos lumi sulaa, niin sitten taas vaan kottikärryillä pitää viedä rantaan halkoja.


Käytiin vähän poliittista keskustelua hyvässä hengessä. Sitten avattiin konvehtiasia, koska yksi porukasta on tosi persu suklaalle. Sille sitten ollaan vatsalihakset krampissa naurettu. On se vaan sääli, ettei tilannekomiikkaa voi kertakaikkiaan jakaa tässä yhteydessä sillä tavalla, että nauru tarttuisi lukijoihinkin. 

Huomenissa. Niin. Aamulla heti lenkille, kun tulee koiria hoitoon. Kaksi isoa karvaista joululasta. Jos vielä on lunta, niin igluhommiin. Naapureille tervehdykset. Sitten lyhtyjen sytyttelyä. Saunaa. Ja jännittää vähän, alkaako amaryllis kukkia.

n

Ai niin! Toissailtana sai sisko tytön! Minusta tuli kolmannen kerran täti-ihminen. Olen aika onnekas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti